Масажи

masajni-proceduri-v-naturalbs

naturalbs-logo

Релаксирайте тялото и душата

centur-za-zdrave-i-krasota

Масажни процедури в център за здраве и красота NaturalBS

В Центъра за здраве и красотаNaturalBS Ви предлагаме процедури с утвърдени мануални методи и техники, които условно сме нарекли „възраждащи”, поради доказания им ефект при възстановяване и запазване на Вашето здраве!

Древно-класически масаж

В процедурата сме подбрали някои от най-древните техники, основоположили класическия масаж, съчетани със съвремени медицински масажни приоми. Всичко това е съобразено индивидуално с Вас и Вашите нужди, в комбинация с натурални ароматни масла!

Мануална техника ЮМЕЙХО

Юмейхо има благоприятен ефект върху децата и се използва като превенция срещу тежки заболявания

Израстването е процес на адаптация на детския организъм към външната среда, то е изпълнено с многобройни рискове. Както знаем, голям процент от патологичните състояния при човека, са пряко свързани с процеси водещи началото си от детско-юношеска възраст.

Чрез Юмейхо можем да постигнем сериозен превантивен ефект и да предпазим растящия организъм от настъпването на различни неблагоприятни изменения и заболявания. Методът дава възможност за възстановяване от патологични състояния, проявили се при деца и юноши. Някои от които са:

 • Сколиоза;
 • изменения в анатомичните извивки на гръбначния стълб;
 • тортиколис;
 • ставни блокажи;
 • тазово дисторзио;
 • мускулен дисбаланс;
 • нарушения в стойката и походката;
 • болки в гърба и ставите;
 • наднормено тегло;
 • последствия настъпили в резултат на усложнения при раждане;
 • дисбаланс между дължината на крайниците;
 • както и други ортопедични, неврологични и ендокринни заболявания.

Японската мануална техника предоставя възможност за оптимално развитие на детско-юношеския организъм и превръщането му в здрав и силен възрастен индивид. Чрез техниката можем значително да подпомогнем както физическата, така и психическа адаптация на подрастващия към заобикалящия го свят!

Мануална техника Юмейхо

Това е японска мануална техника, създадена от д-р. М.Сайонджи, изградена от древни и по-съвремени възстановителни практики, които са прилагани върху монасите в манастира Шаолин.

Всички техники и приоми в Юмейхо са съпоставени, синтезирани и изградени въз основа на т.нар. „Теория за Центъра на Тежестта”. Методът цели създаването на костно-ставна симетрия между двете половини на тялото – лява и дясна. Симетрия, която е от сакрално значение за здравето на човека!

Методът действа както превантивно, така и възстановително на тялото. Действието му е обосновано от анатомията, физиологията, биомеханиката, кинезиологията, патокинезиологията и др. науки.

Юмейхо е техника, подходяща за деца и възрастни.

Чрез своето механично влияние тя може да възстанови напълно здравето на човека.
Манулната техника „Юмейхо” има широко и всеобхватно действие. Повлияват се заболявания като дископатии, дискови хернии, шипове, гръбначни и тазови изкривявания,коксартроза, гонартроза, плексити, радикулити, лумбалгии, ишиасни болки, главоболие, мигрена, безсъние, полова слабост и безплодие, сърдечна и страхова невроза и други.

При редовно прилагане на „Юмейхо” се нормализира костно-ставната симетрия на двете половини на тялото, възстановява се нормалната двигателна и мускулна активност, премахва се психическата и физическа преумора, спират дегенеративните процеси в костите и ставите, регулира се кръвообращението и циркулациите на биоенергиите в тялото.

За процедурата е необходимо да сте облечени с леко-памучно обекло (тениска, клин или спортен панталон, чорапи).

*При поставени диагнози или установени заболявания в миналото е необходимо запознаване на нашия специалист с цялата медицинска история и документация на заболяването преди началото на процедурите.

Терапия NaturalBS

Това е нашата терапия, създадена специално за Вас. Едно неустоимо съчетание на натурални ароматни масла и древни масажни техники, целящи релаксация на меките тъкани. В комбинация с мануални техники се повлияват проблемите на костно-ставния апарат.